Keresési eredmények

Növénytermesztés

Miért jó a gazdaság automatizálása?

Az automatizálás előnyeit a különböző területeken leginkább a magasabb gyártási hatékonyságban, és rátában, hatékonyabb erőforrás kihasználásban, jobb termékminőségben, biztonságosabb gyártási folyamatban, rövidebb munkahetekben látják. Bár

Tovább olvasom »
Fóliasátor

Mire figyeljünk a kiültetés utáni időszakban

A talajos termelőknek fokozottan figyelemmel kell lenniük a talajkártevők miatt, ugyanis egyre kevesebb a felhasználható talajfertőtlenítő szer. Leginkább a lótücsök, a drótféreg és a cserebogár pajor okoz gondokat. A homokosabb talajokon a fonálféreg kártétele jelentős. Palántálás után a csiga kártétele is figyelmet érdemel, ellene csigaölőszerrel tudunk védekezni.

Tovább olvasom »
Fóliasátor

Dióhéjban a fólia típusairól

A fóliasátrakból sokféle van és sok funkciót látnak el. Amikor fóliát választunk, érdemes élettartamot is néznünk, azaz lehet egyidényes, egyéves vagy több éves. Tartós fóliában

Tovább olvasom »
Fóliasátor

Mivel fűtünk és hűtünk a fóliasátorban?

Ahhoz, hogy a növényeink jól érezzék magukat és mi is pénzhez jussunk az eladott portékából, a növénykultúránk számára állandó és kedvező hőmérsékletet kell biztosítani.

A fóliasátorban történő fűtéssel a célunk, hogy elkerüljük a fagyot, ne vesszen oda a növényünk, és minél előbb tudjuk a terméket a piacra vinni, azaz minél előbb tudjunk belőle profitálni.

Tovább olvasom »