Cikkek

Fóliasátor

A növényi hormonok és azok szerepe

A növények egyedfejlődését, növekedését a sejtjeikben termelődő szabályozó vegyületek, a hormonok befolyásolják. Hatásuk általában együtt vagy egymástól függetlenül befolyásolhatják a növények növekedését. Vannak köztük olyanok,

Tovább olvasom »
Fóliasátor

Digitalizáció a gazdaságban

A mezőgazdaság digitlizációja megannyi előnye mellett kérdéseket, problémákat is felvethet. A megfelelő egyensúly megteremtésével nemcsak (…) a kisebb gazdaságok, de a nagyobb, több automatizációt alkalmazók is könnyen növelhetik hatékonyságukat.

Tovább olvasom »
Fóliasátor

Biostimulátorok szerepe

A növényi biostimulátorok olyan termékek, amelyek használatával a növényben vagy gyökerének környezetében erősödnek a növény természetes úton lezajló élettani folyamatai, javulnak a tápanyagfelvételi, tápanyag-hasznosulási mutatói, nő a tolerancia az abiotikus stresszekkel szemben, javul a termés minősége, függetlenül a termék tápanyagtartalmától.

Tovább olvasom »
Fóliasátor

Erre figyelj kezdő kertészként

Az egyik legősibb kérdése a kertészkedésnek az, hogy miként tudunk friss növényeket termeszteni, ha a szabadföldi körülmények kedvezőtlenek. Régóta keressük a tökéletes rendszereket, berendezéseket, amelyekben akár egész évben termeszthetünk növényeket, azonban ehhez optimális környezetet kell biztosítanunk.

Tovább olvasom »