Így indult 2024 a Fóliavezérlés csapatánál

A 2024-es év eleje, egy rendkívül aktív és eredményes időszak volt számos területen, köszönhetően a sikeres projekteinknek és az innovatív megoldásainknak.

A piacban rejlő lehetőségek és az ügyfélajánlások gyümölcseként az elmúlt hónapokban figyelemre méltó fejlődést tapasztalunk a mezőgazdaságban. Induló startupként 2022-2023-as évek során 40 ügyféllel sikerült megteremtenünk egy erős üzleti alapot. Az elmúlt három hónapban azonban ügyfélkörünk száma kiemelkedően megugrott, és már közel 85 hazai és nemzetközi vállalkozás döntött úgy, hogy termékeinkkel optimalizálja gazdasági folyamatait. Az igények gyors növekedése arra sarkall minket, hogy folyamatosan fejlesszük termékeinket és szolgáltatásainkat, hiszen most kell lépést tartanunk az iparág gyors változásaival.

Az ügyfelek elégedettsége és visszajelzései alapján láthatjuk, hogy termékeink és gyakran egyedi megoldásaink valódi értéket képviselnek számukra. Termékeinknek köszönhetően rövid távon kimutatható eredményekről, magasabb terméshozamról, egészségesebb termésekről, fókuszáltabb döntéstámogatásról és kevesebb input anyag költségről számoltak be. A magas szintű terméktámogatás, az egyedi igényekre szabott megoldások és az ügyfélorientált hozzáállás mind hozzájárultak ahhoz, hogy az ügyfelek elégedettek legyenek és hosszútávú együttműködő kapcsolatot tartsanak fenn velünk.

Nézzük végig az elmúlt negyed évben milyen technológiai és felhasználói visszajelzésekre reagálva hajtottunk végre fejlesztéseket:


1. Megérkezett a MINI vezérlő

Legújabb termékünket a szellőztetésvezérlő „kistestvéreként” MINI vezérlőnek hívjuk, amely költséghatékony megoldásként nyújt belépő szintű támogatást a gazdáknak. Funkcionalitását tekintve ugyan limitáltabb a „nagytestvér” szellőztetésvezérlő modulunkkal szemben, azonban számos esetben elegendő lehet egy kisebb gazdaság, vagy hobbitermelő számára.

Bevezető termékként kiváló választás lehet, így az ára is ezt tükrözi mindössze 180.000 Ft + ÁFA / db áron. Az árán kívül kiemelt előnyei között tartjuk számon az alábbiakat is.

2 működési üzemmód, szellőztetés vagy fűtés vezérlés:

 • 1. Szellőztetés vezérlés: Vezérlés kézi vagy 3 fokozatú automatizált módban.
  • Biztonsági zárás/nyitás funkció a beállított túl alacsony vagy magas hőmérsékletek elérésekor.
  • Az egyik kimenet a nyitás, a másik a zárás jelet adja.
 • 2. Fűtés vezérlés: Küszöbérték alapján történő vezérlés minimum és maximum értékek megadásával, egy kimenettel.
  • Beállítható, hogy a vezérlés akkor adjon jelet a kimeneten, mikor emelni kell a hőmérsékletet, vagy akkor, ha csökkenteni.
  • További opcionális kimenet, amelyet egy beállított hőmérséklet érték felett aktívan tart. Ez használható további eszközök vezérlésére.

Teljesen offline működés – saját WiFi hálózaton keresztül:

 • Az eszköz saját WiFi hálózatot hoz létre, amelyre kapcsolódva be lehet állítani a vezérlés módját és paramétereit, megtekinteni a visszamenőleges hőmérséklet adatokat, valamint kézzel is irányítani a szellőztetőt.
 • Csatlakoztatható meglévő WiFi hálózatra, ekkor az adatokat szinkronizálja egy online felülettel, így bárhonnan megtekinthető és vezérelhetővé válik az eszköz
 • Internet kapcsolat csak a távoli eléréshez kell, minden más funkció elérhető internet nélkül is.
 • RESET kapcsoló gomb: melynek segítségével újra generálható a WIFI hálózat és 5 percen belül újra lehet kapcsolódni a WIFI hálózathoz.

Szeretne többet tudni A MINI vezérlő további előnyeiről, illetve működéséről? Vegye fel velünk a KAPCSOLATOT elérhetőségeink egyikén és segítünk. A következő hónapokban még több újdonságot és érdekességet fogunk bejelenteni a MINI vezérlő kapcsán.


2. Öntözésvezérlő modul továbbfejlesztése

Egyre több ügyfelünk dönt úgy, hogy a mi automatizált öntözésvezérlő és tápoldat adagoló rendszerünket választja a gazdasága számára. Ennek köszönhetően az elmúlt negyed évben számos olyan fejlesztés történt, amely nem csak kényelmesebbé teszi az öntözés folyamatait, de az ügyfelek változó igényeire szabva nagyobb döntési szabadságot kínáló opciókat rejt magában.

Az alábbi fejlesztésekkel bővítettük január óta az öntözésvezérlő modulunkat:

 • Új funkció: időzített működésben az időpontok mellé megadható, hogy az adott időpont a hét melyik napján legyen aktív. Eddig csak órát és percet lehetett megadni amik minden nap futottak.
 • Az öntöző rendszer szoftveres háttérfolyamatai (öntözési sor kezelés és adatkommunikáció) frissültek a hibakezelés, rendszernaplózás és optimalizálás terén, ezáltal gyorsabb és hatékonyabb lett.

Öntözésvezérlő modulunkról már több alkalommal is beszámoltunk, az alábbiakban összeválogattuk számotokra a legolvasottabb cikkeinket a témában:


3. Analóg szenzorok olvasása, feldolgozása, kalibrációja:

Digitális szenzorjaink összekapcsolódása vezeték nélküli szenzorhálózatunknak köszönhetően eddig is kiválóan működött, ám ezen a területen is szerettünk volna fejleszteni.

Az öntözésvezérlő modulunk EC/PH/nyomás szenzora miatt indult el a kutatás, hogy lehessen analóg szenzorokat is beolvasni ADC kártyákon keresztül. Később arra is használható lett, hogy egyszerre több hőmérőt is lehessen figyelni (amik ráadásul a párát is pontosabban mérik).

A fentieknek köszönhetően:

 • több szenzor típust tudunk kezelni,
 • többfajta kimenetet is tudunk kezelni,
 • ugyanabból a szenzorból is tudunk többet kezelni (pl. hőmérő),
 • a szoftver hibatűrőbb lett, kisebb az esélye a hibáknak.

Számos fejlesztésünk van még aktív teszt fázisban, melyekkel ügyfeleink jelenlegi igényeit tudjuk további optimalizált megoldásokkal kielégíteni, illetve potenciális új problémákra tudunk költséghatékony és modernizált megoldásokat nyújtani. Hamarosan ezekről is részletesen beszámolunk.

Amennyiben elsőkézből szeretnéd kipróbálni termékeink előnyeit, kérd a 14 napos ingyenes tesztelési lehetőséget kollégáinktól. Kattints az alábbi képre és vedd fel velünk a kapcsolatot, hogy segíthessünk automatizálni a gazdaságod!

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Megosztás
Megosztás
Email
Nyomtatás

Legutóbbi cikkeink