Precíziós innovációk a mezőgazdasági öntözésben: Digitális Vezérlés és tápoldat kezelési technológiai fejlesztések

Fél évnyi intenzív fejlesztési folyamatot követően a Fóliavezérlés digitális öntözésvezérlő rendszere hatékonyabb, tervezhetőbb és megbízhatóbb segítséget nyújt a gazdáknak, ráadásul még időt is spórol.

Kiemelt célunk egy intelligens, gazdaságos és környezetkímélő öntözési stratégia kifejlesztése volt, mely révén kiemelhető a vízhatékonyság, fokozható a termelési eredményesség, csökkenthető az energiaigény, mérsékelhető a munkaerőhiány és minimalizálható a mezőgazdasági károkozás mértéke. Az említett innovációk egy összetett rendszert alkotnak, melynek részeként a vízgazdálkodás, termőföld hasznosítás és energiaoptimalizálás terén valósítottunk meg jelentős fejlesztéseket. Ezek az újítások a mezőgazdasági szektor hatékonyságának és fenntarthatóságának javítására összpontosítanak, hozzájárulva a környezetvédelmi szempontból felelős és gazdaságilag életképes mezőgazdasági gyakorlatok kialakításához.

Ebben a cikkben összegezzük, hogy az elmúlt hónapban milyen újdonságok, optimalizációk és szoftveres változások valósultak meg. A felhasználói visszajelzések alapján ezen funkcionalitásokat továbbfejlesztettük és kibővítettük a következőkkel:

Testreszabhatóbb idő és öntözési kör alapú beállítások:

Készítettünk egy új felületet, ahol az öntözési körök egységes beállítása központi helyről történik, így egyszerűbb lett a faszhasználóknak kezelni és átlátni őket. Az öntözési időpontok/időszakok beállításait bővítettük, hogy a hét melyik napjain öntözzön a rendszer. Továbbá új grafikon arról hogy az öntözési körök éppen milyen állapotban vannak (kép alul).

Analóg szenzor integráció általi tápoldat keverés:

Új típusú analóg szenzorokat (EC, PH, nyomás) integráljunk az egyébként digitális vezérlőhöz. Az online vezérlő felületre kivezettük a kalibrációs bemeneteket. A rögzített adatok alapján megvalósítottuk a tápoldat adagolást is.

Stabilitás és funkció optimalizálás:

Új ellenőrzéseket és biztonsági intézkedéseket alakítottunk ki az adatkapcsolat integritásának felügyeletére. Továbbfejlesztettük a távoli elérési funkciókat az eszközök felügyeletére és hibák felderítésének céljából. Általánosságban fejlesztettük a nem várt hibák detektálásán, kezelésén és automata helyreállításán. Drasztikusan javítottuk a felhasználó által kapott visszajelzés gyakoriságán: a legfontosabb adatok (fokozatok, motor állapotok, stb) közel valós időben frissülnek. Elkezdtük a távfelügyeleti és riasztási rendszerek továbbfejlesztését.

(A gömbökben a szám azt jelenti hogy hanyadik az öntözési sorban. A zöld szín jelzi, hogy épp öntöz, a kék hogy az a soron következő öntözési kör, a sárga szín jelöli hogy sorban áll, azaz várakozik, míg a fehér szín az inaktív állapotot mutatja.)

(Kényelmi funkcióként egy központi helyről, globális beállításként tudják az ügyfelek kezelni az öntözési körök időszak alapú beállításait, így átláthatóbb és kezelhetőbb számukra a funkció használata.)


Összefoglalva:

Ezen újításoknak köszönhetően a Fóliavezérlés digitális öntözésvezérlő rendszere még rugalmasabb és személyre szabottabb lehetőségeket kínál az ügyfelek számára, és hatékonyabban segíti a mezőgazdasági vízgazdálkodás optimalizálását.

Az öntözésvezérlő modulunk már megvásárolható, méghozzá limitált ideig 692.900 Ft + ÁFA kedvezményes, bevezető áron. Bővebb információkért kattints és tudd meg, hogyan tudod optimalizálni a mezőgazdaságod, vagy a fóliasátrad vízfelhasználását.

A Fóliavezérlés öntöző vezérlő modulja minden fóliás és üvegházas gazdaság számára lehetőséget nyújt, hogy a legjobb gondoskodást és vízellátást biztosítsák a növényeknek.

Válassza az innováció útját és lépjen be a hatékony, zöld és kényelmes öntözés világába! Ismerje meg a termék teljes körű funkcióit, és hozza ki a legtöbbet növényeiből a Fóliavezérlés öntöző vezérlő modulja segítségével.

A jövő öntözési megoldásai már most a kezében vannak.


Az öntöző rendszer modul projekt megvalósítását a Vodafone Magyarország Alapítvány támogatja a Vodafone Digitális Díj program keretében.


Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Megosztás
Megosztás
Email
Nyomtatás

Legutóbbi cikkeink