Minden egy apró maggal kezdődik

Legyen egy ötlet, egy gondolat vagy lényegében bármi más. Ismerd meg csapatunkat!

A Fóliavezérlés csapata számára fontos a fenntarthatóság, a környezettudatosság és elkötelezett híve annak, hogy fontos odafigyelni a klímaváltozásra, mert nincs több esély a változtatásra. Termékeinket is ezzel a tudattal hoztuk létre, segítve a magyar fóliás gazdák és saját ökológiai lábnyomunkat is csökkenteni.

Történetünk

Foliavezerles_103546_akaszto

Több, mint 6 éves fejlesztés és tesztelés után Gábor és Dani elérte a fóliavezérlővel kitűzött első célokat. Az eszköz beszerelésre kész, a fóliás és üvegházas gazdák már használhatják.

A történet 2014-ben kezdődött egy közös kecskeméti munkahelyen. 

Dani már 2013 óta foglalkozik hajtatott növénytermesztéssel egy 1500 m2-es fóliasátorban Szentesen, ahol főképp hegyes erős paprikát termeszt. Dani gazdasága adta az alapot ahhoz, hogy elkezdődjön a fóliavezérlés projekt. Ugyanis napi szinten tapasztalta, hogy rengeteg kihívással jár ez a szakma. Mivel a gazdasága mellett, egy Kecskeméthez közeli gyárban is dolgozott, így kevés ideje maradt az alapvető feladatokra, mint például a szellőztetés megoldása. Dani megosztotta problémáját kollégájával, Gáborral, aki javasolta, hogy építsenek egy okos eszközt, amely egy elérhető, de biztonságos automatizációt eredményezne a fóliába való beszerelés után. Gábor korábban már számos hasonló eszközt fejlesztett, így korábbi tapasztalataira építve alkották meg a termesztési technológiát.

Célunk

Célunk, hogy termékünkkel könnyebbé tegyük a gazda életét. Így több idő marad más fontos dolgokra ameddig a növények egy ellenőrzött környezetben növekedhetnek a fóliasátorban.

Személyre szabható megoldások

Termékünk teljesen személyre szabható beállításokkal rendelkezik, hogy minden gazda a saját igényeire alakítsa.

Évek tapasztalata

Csapatunk összesen több mint 10 évnyi tapasztalattal rendelkezik az automatizálás és növénytermesztés területén. Gazdákkal és növényorvosokkal együtt fejlesztjük termékeinket a lehető legnagyobb elégedettséget megcélozva.

Csapatunk

Kómár Dániel

Termékfejlesztési vezető

Egy jó termék mindennek az alapja! A mezőgazdaságban szükségesek olyan eszközök, amik könnyebbé teszik a mindennapi munkát. A termékfejlesztések során törekedek az egyszerű használatra, de mégis a kreativitás és az innováció útján maradni.

Németh Gábor

Ügyvezető Igazgató

Ügyvezetőként fontos szem előtt tartanom, hogy a cég működése összehangolt legyen. A fenntartható fejlődés, az innovatív és biztonságos mezőgazdasági termékek elengedhetetlen a cég sikeres növekedéséhez és jó hírnevének kialakításához.

Szöllősi Balázs

Project manager

A projektek során fontos odafigyelnem, hogy a kollégák között összhang legyen. Ez az egyszerű tény vezeti a projekteket a siker és a minőség felé. A határidők betartása és a minőségi eredmények az ügyfeleknek is kedveznek!

Vígh Gábor

Vezető fejlesztő

Elsődlegesen a folyamatos tanulás és fejlődés hajt, mivel a technológia gyorsan változik, így fontos, hogy naprakészek legyünk a legújabb trendekkel és technológiákkal kapcsolatban. Továbbá motivál a kihívás, hogy új és innovatív megoldásokat találjunk a gazdák felmerülő problémáira.

Turi-Kovács Mariann

Pénzügyi adminisztrátor

A pénzügyi folyamatok hatékonysága folyamatos fejlődést irányozhatnak elő egy cég életében. Az adózási és jogi előírások szigorú betartása fontos követelmény számomra, hogy minden vásárláskor biztonságban tudhassuk saját és ügyfeleink jogait és a garanciális követelményeket.

Siklósi Csaba

Értékesítési manager

Számomra az értékesítés nem csak a termékek eladásáról szól, hanem arról is, hogy hosszú távú kapcsolatokat építsek ügyfeleimmel, és hozzájáruljak a hosszú távú sikereikhez. A kitartás, az empátia és a problémamegoldó képesség kulcsfontosságúak számomra, és mindig arra törekszem, hogy ezeket az erényeket a legjobb tudásom szerint alkalmazzam minden helyzetben.

Kómár Ferenc

Technikai munkatárs

Az összeszerelő munka során számomra a precizitás és a minőség iránti elkötelezettség a legfontosabb. Mindig arra törekszem, hogy a lehető legjobb minőségű munkát végezzem el, és büszkén nézhessek vissza arra, amit elértünk csapatként. Az elégedett ügyfelek visszajelzései és az elismerés mindig további lendületet adnak számomra.

Szakmai díjaink és elismeréseink

Vodafone Digitális Díj 2023

Fenntartható Energia
1. helyezett

MATE E-EXPO 2023

Zöldinnovációs EXPO Fiatal Innovátorának Járó Díj
II. helyezett

Az Év Zöld Mezőgazdasági Innovátorának Járó Díj
II. helyezett

Az Év Zöld Vízgazdálkodási Innovációjáért Járó Díj
III. helyezett

NAK TechLab 2023

Szakmai közönségdíj

A hajtatott növénytermesztés digitalizációs hiányát megtapasztalva egyértelművé vált, hogy a gazdák életét jelentősen megkönnyítené egy jól átgondolt szerkezet. Rengeteg felesleges idő, üzemanyag költség, idegeskedés a viharok miatt, hullámzó hozamminőség.

Ezekre a problémákra kerestük a megoldást.

A Fóliavezérlés története 2012-ben kezdődött egy ötlettel, miszerint szükség lenne egy olyan automatizált szellőztető rendszerre ami úgy képes vezérelni ahogy az a növénynek a legjobb, de közben legyen bárki számára megfizethető. 

A kezdeti 2 fős hobbiprojektből mára 9 elkötelezett fiatal alkotja a Fóliavezérlés csapatát és dolgozik minden nap azért, hogy egy fenntarthatóbb, hatékonyabb mezőgazdaságban dolgozhass.

Termékeinket és szolgáltatásainkat különböző iparágban használják, többek között fóliasátrakban, üvegházakban és állattartó telepeken is.