Minden egy apró maggal kezdődik

Legyen az egy ötlet, egy gondolat vagy lényegében bármi más. Ismerd meg csapatunkat!

A Fóliavezérlés csapata számára fontos a környezettudatosság és elkötelezett híve annak, hogy fontos odafigyelni a klímaváltozásra, mert nincs több esély a változtatásra. Termékeinket is ezzel a tudattal hoztuk létre, segítve a magyar fóliás gazdák és saját ökológiai lábnyomunkat is csökkenteni.

A hajtatott növénytermesztés digitalizációs hiányát megtapasztalva egyértelművé vált, hogy a gazdák életét jelentősen megkönnyítené egy jól átgondolt szerkezet. Rengeteg felesleges idő, üzemanyag költség, idegeskedés a viharok miatt, hullámzó hozamminőség.

Ezekre a problémákra kerestük a megoldást.

A Fóliavezérlés története 2012-ben kezdődött egy ötlettel, miszerint szükség lenne egy olyan automatizált szellőztető rendszerre ami úgy képes vezérelni ahogy az a növénynek a legjobb, de közben legyen bárki számára megfizethető. 

A kezdeti 2 fős hobbiprojektből mára 5 elkötelezett fiatal alkotja a Fóliavezérlés csapatát és dolgozik minden nap azért, hogy egy fenntarthatóbb, hatékonyabb mezőgazdaságban dolgozhass.

Termékeinket és szolgáltatásainkat különböző iparágban használják, többek között fóliasátrakban, üvegházakban és állattartó telepeken is.

Csapatunk

Németh Gábor

Ügyvezető Igazgató

Gábor a csapat ügyvezetője és fejlesztője. Gábor javasolta Daninak, hogy építsenek egy okos eszközt, amely egy elérhető, de biztonságos automatizációt eredményezne a fóliában. Gábor számos hasonló eszközt készített már korábban így tapasztalata sokat segített a gyártás során.

Kómár Dániel

Termékfejlesztési vezető

Dani több, mint 9 éve foglalkozik fóliás, hajtatott növénytermesztéssel egy 1500 m2-es modern fóliasátorban Szentesen, ahol főképp hegyes erős paprikát termeszt. Dani gazdasága adta az alapot, hogy elkezdődjön a fóliavezérlés projekt.

Vitéz Sándor

Értékesítési vezető

Sándor a csapat értékesítési vezetője, aki dániai tanulmányai után Magyarországra költözött. Sándor támogatja az ügyfél építés mechanizmusát országosan és nemzetközi szinten. Egy közös munkahelyen találkozott Gáborral, ahol már az első megbeszélések után komoly potenciált látott a fóliavezérlés projektben.

Rozner Bence

Üzletfejlesztési vezető

Bence üzletfejlesztési vezetőként csatlakozott a Fóliavezérlés csapatához. Bence az új piacok, trendek, versenytársak feltárásával, elemzésével, grafikai anyagok elkészítésével és a pénzüggyel foglalkozik.

Történetünk

IMG_20220713_092331

Több, mint 6 éves fejlesztés és tesztelés után Gábor és Dani elérte a fóliavezérlővel kitűzött első célokat. Az eszköz beszerelésre kész, a fóliás és üvegházas gazdák már használhatják.

A történet 2014-ben kezdődött egy közös kecskeméti munkahelyen. 

Dani már 2013 óta foglalkozik hajtatott növénytermesztéssel egy 1500 m2-es fóliasátorban Szentesen, ahol főképp hegyes erős paprikát termeszt. Dani gazdasága adta az alapot ahhoz, hogy elkezdődjön a fóliavezérlés projekt. Ugyanis napi szinten tapasztalta, hogy rengeteg kihívással jár ez a szakma. Mivel a gazdasága mellett, egy Kecskeméthez közeli gyárban is dolgozott, így kevés ideje maradt az alapvető feladatokra, mint például a szellőztetés megoldása. Dani megosztotta problémáját kollégájával, Gáborral, aki javasolta, hogy építsenek egy okos eszközt, amely egy elérhető, de biztonságos automatizációt eredményezne a fóliába való beszerelés után. Gábor korábban már számos hasonló eszközt fejlesztett, így korábbi tapasztalataira építve alkották meg a termesztési technológiát.

Célunk

Célunk, hogy termékünkkel könnyebbé tegyük a gazda életét. Így több idő marad más fontos dolgokra ameddig a növények egy ellenőrzött környezetben növekedhetnek a fóliasátorban.

Személyre szabható megoldások

Termékünk teljesen személyre szabható beállításokkal rendelkezik, hogy minden gazda a saját igényeire alakítsa.

Évek tapasztalata

Csapatunk összesen több mint 10 évnyi tapasztalattal rendelkezik az automatizálás és növénytermesztés területén. Gazdákkal és növényorvosokkal együtt fejlesztjük termékeinket a lehető legnagyobb elégedettséget megcélozva.