Mi történt velünk 2023-ban?

2023-as évünk mozgalmas és izgalmas volt, nagyon sok fejlesztés és új ötlet valósult meg. Építettük a Fóliavezérlés hírnevét és a csapatot is, de ez mellett sikerült pihennünk is. A következőkben összeszedtük azokat a legfontosabb pillanatokat, amik 2023-ban történtek velünk.

Fogadjátok szeretettel az év utolsó blogbejegyzését!

Összesen 14 agrár rendezvényen volt csapatunk, ahol valamilyen formában bemutattuk megoldásunkat, termékeinket. Több helyen előadást is tartottunk, ahol a legfontosabb szempontokat kiemelve szemléltettük, miért érdemes a digitális úton haladni a gazdáknak. Számunkra fontos, hogy a jövő generációi is első kézből kapjanak információt ezekről a digitális lehetőségekről, hogy ne azt lássák a fiatalok, hogy csak munka van a mezőgazdaságban. Így kerültek ki Tiszabercelre is az eszközeink, amelyet ünnepélyesen fel is avattak a diákok részére.

Az év elején abban a szerencsés helyzetbe kerültünk, hogy Lengyelország egyik legnagyobb mezőgazdasági kiállításán is résztvehettünk a Haygrove CE jóvoltából.

Ősszel pedig gondoltunk egy nagyot és saját rendezvényt szerveztünk szaktanácsadók és gazdálkodók részére Szaktanácsadói szakmai délelőtt címen, ahol bemutattuk a precíziós eszközök adta lehetőségeket.

Rendezvények, amiken részt vettünk, mint kiállító, előadó 2023-ban:

 • TSW expo – Kielce, Lengyelország
 • Zsendülés Kertészeti Konferencia – Szeged
 • Agrárium 2023 – Kecskemét
 • Agrártájoló 2023 – Mosonmagyarórvár
 • Modern agrártechnológiával a jövő szakembereinek képzéséért projekt befejezése – Tiszabercel
 • Magyar Paradicsom napja – Mórahalom
 • NAK Szántóföldi Napok és Agrárgépshow – Mezőfalva
 • Poliext Kft. RDI technológia bemutató – Matkó
 • Univer Agro szántóföldi ipari paradicsom aktualitásai – Szentkirály
 • XII. Magyar Paprika Napja – Hajós
 • Precíziós Mezőgazdaság Konferencia 2023 – Kecskemét
 • Batátatermesztés gyakorlati megoldásai – Ásotthalom
 • Zeller termesztés és fajtabemutató – Bugyi
 • Agtech Summit – Budapest

Saját rendezvény 2023-ban:

 • Szaktanácsadói szakmai délelőtt

A 2023-as év a forgatásokról is szólt számunkra. 4 helyszínen, 4 termelőt kérdeztünk arról, hogy miért a Fóliavezérlés eszközeit választották.

Így sikerült eljutnunk Szarvasra Hlbocsányi Csaba palántanevelőhöz, Szentesre Kása Gábor paprika termelőhöz, Szegvárra Balogh Dániel paprika termelőhöz és Ceglédre György Magdolna vágott virág termesztőhöz. A forgatásokat és a videókat a youtube csatornánkon érheted el.

2023-ban több nagy csatorna is kíváncsi volt a fejlesztéseinkre, termékeinkre. Kérdésük minden esetben arra irányult, hogy tudunk segíteni a magyar gazdáknak. A válaszainkat a videókban megtalálod.

Akik 2023-ban interjút készítettek velünk:

Több szervezet is elismerte 2023-ban a munkákat. A díjak számunkra egyet jelentenek azzal, hogy érdemes továbbvinni a fejlesztéseket, amivel segíteni tudjuk a magyar gazdák fejlődését.
2023-ban kapott díjak:

 • Vodafone Digitális Díj 2023Fenntartható Energia kategória 1. helyezés – Budapest
 • MATE ZÖLD EXPO 2023 – Nestlé Hungaria Kft. és a Kék Bolygó Klímavédelmi Befektetési Alapkezelő Zrt. – Zöldinnovációs EXPO Fiatal Innovátora Díj – MATE, Gödöllő
 • MATE ZÖLD EXPO 2023 – MBH Bank Nyrt. – Az év zöld mezőgazdasági innovátora Díj – MATE, Gödöllő
 • MATE ZÖLD EXPO 2023 – Vízipari Holding Zrt. és a Magyar Nemzeti Bank – Az év zöld vízgazdálkodási innovációja Díj – MATE, Gödöllő
 • Generali EnterPRIZE 2023Környezetvédelem kategóriában elismerő oklevél – Budapest
 • BASF Innovation Hub 2023 – Adriai régió és Magyarország klaszterben, az 5 shortlist-es továbbjutó egyikeként részt vehettünk az online élő műsorban, ahol a szakmai zsűri előtt mutathattuk be az öntözésvezérlő modulunk előnyeit. Az élő adást több mint 1.300-an követték online, és jelenleg 3.200 megtekintésnél tart.

Szerettük volna megosztani ezeket sikereinket másokkal is, ezért egy nagyszabású nyereményjátékot indítottunk a termelők között.

A fődíj egy közel 1.000.000 Ft értékű vezeték nélküli szenzorhálózat, egy hőmérséklet és egy EC mérő szenzor volt. Csupán egy kérdőívet kellett kitölteniük a jelentkezőknek. Egy hónap állt a rendelkezésére a kitöltésre, amit több, mint 200-an töltötték ki.

A szerencsés nyertesünk Szentesen gazdálkodik, jövőre egy kisfilmet is fogunk forgatni velük.
De gondoltunk idén a diákokra is, akik Fóliavezérléses ajándéktárgyakat kaptak, ha válaszoltak néhány egyszerű gazdasági kérdésre.

Gratulálunk minden győzteseknek!

2023-ban számos magyar gazdához eljutottunk és vásárolták meg eszközeinket.

Amire kimondottan büszkék vagyunk, hogy Lengyelországba és Szerbiába is kikerültek eszközeink több termelőhöz is, akik nagyon meg vannak elégedve a szolgáltatásainkkal.

Mint ahogy korábban is írtuk, a jövő gazdálkodói nagyon fontosak számunkra, így eszközeinket a Debreceni Egyetem diákjai is használják, illetve a MATE hold- és marstalajban nevelt növény kísérletüket is támogatjuk.

2023-ban folyamatosan bővült a csapatunk több új taggal is. Ezért fontosnak éreztük, hogy a csapat összekovácsolódjon, megismerjék az új tagok is egymást.

Így az év elejét az Agromash Expon kezdte a csapat. A beállított lépésszámlálók szerint több, mint 11 km-t sétáltak csapatunk tagjai a pavilonok között.

A második nagy létszám növelés után szeptemberben indult útnak a csapat a Tisza-tóra, ahol a közös főzésről, a társasjátékozásról, a beszélgetésről, a csónakázásról és az íjászkodásról szólt.

A csapat év végére 9 főre növekedett, de nem állunk meg itt!

Nagyon sok minden történt még a csapattal 2023-ban, mindenről nem tudunk beszámolni, de minden egyes történést megosztunk a social media felületeinken.

Köszönjük, hogy velünk voltatok 2023-ban. Találkozunk 2024-ben is!

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Megosztás
Megosztás
Email
Nyomtatás

Legutóbbi cikkeink