Péntek délelőtt megtartottuk Szaktanácsadói szakmai délelőttünket

A rendezvényünk témája a precíziós gazdálkodás témakörre épült fel. A délelőttön szó volt a precíziós eszközök használatáról, az öntözésről, technológiai döntésekről, üvegházi és szántóföldi vezérlési lehetőségekről és fóliás termesztés lehetőségeiről.

Előadónk voltak:
🌟 Németh Gábor, a Smart Greenhouse Control Kft. ügyvezető igazgatója
🌟 Kómár Dániel, a Smart Greenhouse Control Kft. termékfejlesztője
🌟 Oltyán István, az Árpád-Agrár Zrt. kertészeti igazgatója
🌟 Dr. Hüvely Attila, a Neumann János Egyetem Agrártudományi tanszék tanszékvezető főiskolai docense
🌟 Megyeri Tibor volt, a Britamark Kft. képviselete
🌟 Fotyék Tibor a Poliext Kft. öntözési projektmenedzsere


A 2023.10.20-án megrendezésre kerülő Szaktanácsadói szakmai délelőtt témája a precíziós gazdálkodás témakörre épült fel. A témakörön belül szó volt a precíziós eszközök használatáról, az öntözésről, technológiai döntésekről, üvegházi és szántóföldi vezérlési lehetőségekről és fóliás termesztés lehetőségeiről.

A szakmai délelőttre érkezőket Németh Gábor, a Smart Greenhouse Control Kft. ügyvezető igazgatója köszöntötte, majd levetítésre került a cég bemutatkozó kisfilmje.

Az első előadás címe Miért ne féljünk a precíziós eszközöktől? Az előadó Kómár Dániel a Smart Greenhouse Control Kft. termékfejlesztője volt. Az előadás során bemutatásra kerültek a Fóliavezérlés precíziós eszközei, működésük és lehetséges felhasználási módjai.

A második előadás címe Szenzorok alkalmazása, technológiai döntések támogatása. Az előadó Oltyán István, az Árpád-Agrár Zrt. kertészeti igazgatója volt. Az előadás során képet kaptunk a hazai paprika termesztés jelenlegi helyzetéről, a hajtatott termesztésben alkalmazott szenzorokról és termelést segítő eszközökről. Az előadás során grafikonon szemléltette az előadó, hogy milyen adatokat kaptak ezektől a szenzoroktól és hogy tudták ezek alapján a termesztést növelni.

A harmadik előadás címe Vezérlési lehetőségek üvegháztól a szántóföldig. Az előadó Dr. Hüvely Attila, a Neumann János Egyetem Agrártudományi tanszék tanszékvezető főiskolai docense volt. Az előadás során képet kaptunk, hogy milyen vezérlési lehetőségek lesznek a nem is túl távoli jövőben a növénytermesztésben. Ugyanakkor a talaj kémiai tulajdonságairól és vizsgálatáról is szó volt.

A negyedik előadás címe Korszerű Haygrove fóliaházak használata különböző zöldség- és gyümölcs kultúrákban. Az előadó Megyeri Tibor volt, a Britamark Kft. képviseletében. Az előadásban bemutatásra került a Haygrove által fejlesztett és szabadalommal ellátott fejlesztések és automatizálható rendszerek.

Az ötödik előadás címe Döntéstámogatói rendszer felhasználása Smart Greenhouse Control Kft. eszközeivel a Poliext Kft. öntözési tesztjein. Az előadó Fotyék Tibor a Poliext Kft. öntözési projektmenedzsere volt. Az előadásban egy öntözési teszt eredményeiről hallhattunk egy összefoglalót, mely a Smart Greenhouse Control Kft. és a Poliext Kft. között zajlott az elmúlt hónapokban. Illetve a legújabb fejlesztésekre és tesztekre is kiterjedt az előadás.

A hatodik előadásban két videót vetítettünk le, amelyek termelőkkel készültek. A videóban elmondták, hogy milyen tapasztalataik vannak a precíziós eszközökkel kapcsolatban.

A rendezvényt követően a beszélgetős, kapcsolt építős cateringre invitáltuk a résztvevőket. 

Rendezvény képgaléria

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Megosztás
Megosztás
Email
Nyomtatás

Legutóbbi cikkeink