Tartalomjegyzék

Szellőztető modul
Használati útmutató

A kicsomagolás után vizsgáljuk meg, hogy látunk-e valamilyen sérülést vagy törést az eszközön vagy a csatlakozókon. Amennyiben valamilyen sérülést vagy törést tapasztal az eszközön vagy a csatlakozókon, azonnal vegye fel a kapcsolatot az ügyfélszolgálatunkkal.

Ha mindent rendben talált a kicsomagolás után, elkezdheti az eszköz felszerelését.

A csomag tartalma:  

  • 1 db tápcsatlakozó
  • 1 db 20 méteres hőmérő vezeték
  • 2 db 5 méteres vezérlő kábel
  • 1 db antenna

A szellőztető modul szerelése

A szellőztető modulon található 4 db rögzítő fül segítségével felhelyhezheti az eszközt a kívánt helyre. Miután ez megtörtént csatlakoztatni lehet az antennát és a vezetékeket. Az antennát a eszköz tetején kialakított csatlakozóra kell rátekerni, nem túl erősen. 

Balról az első csatlakozó a hőmérő vezeték helye. Balról a második csatlakozó a párásítás vezérlő kábel helye. Balról a harmadik csatlakozó a szellőztetés vezérlés csatlakozó helye.

Balról a negyedik pedig a táp kábel csatlakoztatási helye. Minden csatlakozót csak egyféleképpen lehet csatlakoztatni a dugaljba.

A modul reléket tartalmaz, amelyek alapból nyitott állásban vannak és ezek jeladásra zárt állapotba kerülnek, ilyen elven működik a vezérlés. A relék 30V/DC /10 A  28V/DC / 10A teherbírásúak.

A szellőztető modul bekötése

A szellőztetés vezérlő kábel 4 érből áll: 1-3 ig számozott fekete vezetékekből és egy zöld vezetékből. Az 1. jelzésű vezeték a közös pont a reléknél, a 2. jelzésű vezeték a nyitási oldalért felel,  a 3. jelzésű vezeték pedig a zárási feladatot végzi. A zöld színű kábelt mindig be kell kötni EPH-ba, mert csak így fog megfelelően működni a gép.

A párásítás vezérlő kábel két számozott érből áll ami 1 és 2 jelölésű. Itt is alapból nyitott állásban van a relé, ami jeladásra zárt állapotba kerül és megnyitja az áramkört. 

A kép illusztráció (áramkör)

Ha meg vagyunk az eszköz sikeres beszerelésével és a csatlakozók bekötésével, következhet a regisztráció.

Regisztrációs folyamat

Regisztráció (kép)

Sikeres regisztráció után az alábbi felületet látja:

A felhasználói felület - Első lépések

felület 01 (kép)

A felületen több féle adatot lát, mindegyik a valós értékeket mutatja, az eszköz elhelyezése után.

Jobb oldalt lehet látni, kettő zöld lámpát, az egyik a vezérlő, a másik a hőmérő visszajelző. Ha zölden világítanak, akkor megfelelően működik az eszköz, viszont ha szürkére vált valamelyik lámpa, akkor vagy az eszközzel vagy hőmérővel van probléma.

Bal oldalon felül lehet látni egy kis ceruza ikont, ha arra rá nyomunk akkor a következő felület jön elő:

felület 02 (kép)

A felület felső sávjában látható az aktuális hőmérséklet, a pára szint, a nyitási fokozatok aktivitása illetve a vezérlés mód. A vezérlési módok közül (automata vagy kézi), a jobb felső sarokban található piros sáv megnyomásával válthatunk. Ebben az esetben egy külön felület látszik. A képen látható példa alapján, ha megnyomjuk a piros színű kézi vezérlés feliratú gombot, akkor az új felületen választhatunk a “nyitás” illetve a “zárás” lehetőségek közül. Visszatérés az automata üzemmódra, szintén a jobb felső sarokban található piros gomb megnyomásával lehet. Ha kézi vezérlés módban hagyjuk az eszközt, az nem fog automata üzemmódban dolgozni, vagyis nem fog nyitni sem zárni az eszköz!! Ha automata vezérlést szeretnénk, mindenképpen vissza kell állítani automata üzemmódba az eszközt.

 

A felhasználói felület - Automata üzemmód

Automata üzemmódban 3 beállítási fokozatot lehet látni.  A fokozatokban két féle beállítási lehetőségünk van. Egyszer hőmérséklet alapján, ami azt jelenti, hogy a beállított hőmérséklet elérésekor az adott fokozatban az eszköz vagy nyit vagy zár. Másodszor időintervallum alapján, ami azt jelenti, hogy az adott fokozatban mennyi ideig nyisson vagy zárjon a mechanika. A képen látható példa alapján az eszköz, 1. fokozatban úgy van beállítva, hogy a hőmérséklet 18 °C-on van, a nyitási  és zárási idő pedig 8 másodpercen, ez azt jelenti, hogy amikor az eszköz eléri ezt a hőmérsékletet, akkor 8 másodpercet fog nyitni vagy zárni a motoron, attól függően, hogy a megadott hőmérséklethez képest csökken vagy növekszik e a belső hőmérséklet. A másik két fokozatban is ez a működési elv érvényesül.

Biztonsági okokból a 3. fokozat úgy működik, hogy ha eléri azt a kívánt hőmérsékletet, amelyet beállítottunk, akkor elvégzi a nyitást, de utána folyamatosan végrehajtja ezt a fokozatot, míg el nem éri a kialakított végálláskapcsolót. Ugyanez a folyamat megy végbe, ha 1. fokozat alatt van a hőmérséklet csak ebben az esetben folyamatos zárás történik, míg el nem éri a végálláskapcsolót.

A felhasználói felület - Értesítési funkció

Az oldal alján található az értesítési funkció, amin be lehet állítani minimum vagy maximum értéket, amely  alapján értesítést küld az eszköz, e-mailben vagy sms-ben, ami tetszés szerint beállítható. 

Az eszközök rendelkeznek wifi elérési lehetőséggel, amit akkor érdemes használni ha a távoli elérés valamilyen okból nem elérhető. A wifi elérhetőség egyedi jelszóval ellátott, ami a dobozban található meg.

Köszönjük hogy minket választott!

Fóliavezérérlés.hu