Mezőgazdasági kisüzemek támogatása - 2022

Beadási határidő:

nap
óra
perc
LEJÁRT!

A Mezőgazdasági kisüzemek fejlesztése pályázat utolsó körére májusban lehet benyújtani a támogatási kérelmeket.

Ez az utolsó lehetőség, a pályázat nem lesz újra elérhető, így aki lemarad az utolsó körről, lemarad a támogatásról is!

Sok kisebb gazdálkodó szeretné átlépni azt a határt, amikor már a saját termeléséből el tudja tartani magát és családját. Azonban ezt a határt önerő nélkül nem könnyű átlépni, illetve bizonyos esetekben szinte kivitelezhetetlennek tűnik. Nagyobb pályázatokba pedig sokan azért nem szívesen vágnak bele, mert félnek a kötelező vállalásoktól, és sok esetben a pályázati pénzhez tartozó önerő előteremtése is megoldhatatlan problémának tűnik. Erre a helyzetre nyújt megoldást jelen pályázati kiírás, ahol csak egy szűk kör igényelhet 5,45 millió Ft vissza nem térítendő támogatást, amit szinte egyedüli támogatásként szabadon használhat fel.

 

Kik pályázhatnak?

Olyan őstermelők, egyéni vállalkozók és szociális szövetkezetek, amelyeknek:

  • a mezőgazdasági termelés értéke eléri a 3000 euró STÉ-t, de nem haladja meg a 6000 euró STÉ-t, (előminősítés során megállapításra kerül) vagy

 

  • ezzel egyenértékű bevételük volt 2021-ben, azaz 1.091.670 Ft és 2.183.340 Ft közötti bevétel. Ez származhatott mezőgazdasági termelésből vagy mezőgazdasági termékek feldolgozásából

 

  • életvitelszerű tartózkodási helye (szociális szövetkezet esetén bejegyzett székhelye) már a támogatási kérelem benyújtását megelőző 12 hónapban a jogosult településen, vidéki térségekben volt
Támogatás és felhasználás

A támogatás jellege, mértéke

A pályázat keretösszege 32,5 milliárd Ft. A támogatás egy vissza nem térítendő, átalány jellegű támogatás, amellyel a pályázó nem köteles elszámolni, azaz szabad-felhasználású.

Az igényelhető támogatás 15 000 euró (kb. 5,45 millió Ft)
Támogatási intenzitás: 100%

Elszámolható költségek

A támogatás szabad-felhasználású átalány támogatás, így a pályázó dönt a felhasználás módjáról.

Okos gazdaság

High tech tudás - Low tech ár

Már meglévő és új fóliaházak, fóliasátrak, üvegházak szellőztetés és párásítás vezérlése a gazdaság méretétől függetlenül.
A terméket a gazdák és szakertők bevonásával közösen fejlesztettük, így a ma megtalálható legkorszerűbb termelés technológiáknak megfelelően üzemel.

De mit is tud a vezérlő rendszerünk?

Miért éri meg kihasználni a technika adta lehetőséget?

Kötelezettségek

Kötelező vállalások

Kizáró tényezők

Díjmentes előminősítés

A sikeres pályázatban partnerünk a Gordius Solutions Tender szakemberei több milliárd forint értékű nagy, beruházási projektek megvalósításában vettek részt, a mezőgazdasági kisüzemek támogatása pályázati konstrukció esetében pedig több mint 603 darab nyertes pályázatot tudhatnak maguk mögött.